20130930

One day

"O singură zi" - un film după a cărui vizionare aproape că-ţi vine să exclami. "Ce urât de frumoasă ar fi viaţa, dacă ar fi ca în filme!" 
One day povesteşte despre viaţa şi dragostea continuă timp de două decenii între Emma şi Dexter, care în ziua de 15 iulie 1988 s-au cunoscut, fiind absolvenţii aceleaşi facultăţi. Se iubesc, în mod evident, însă viaţa, dar şi alegerile lor, îi mână pe două drumuri paralele. În următorii douăzeci de ani, ziua de 15 iulie e un prilej pentru ei să-şi amintească, dar şi să-şi povestească fiecare vieţile şi iubirile. Dexter trece printr-o căsnicie care, deşi părea reuşită, s-a dovedit a fi neroditoare sufleteşte. Emma trece prin câteva relaţii, neroditoare şi ele. La fiecare întâlnire îşi povesteau întâmplările, şi de fiecare dată erau mai conştienţi că de fapt ei nu făceau decât să se caute încontinuu reciproc, dincolo de toate aceste întâmplări. Hotărăsc deci, în al douăzecilea an al întâlnirilor lor, că trebuie să rămână împreună, şi că ceea ce-i leagă nu a fost în niciun moment doar o prietenie, ci o iubire,  pe care n-aveau cum să o trăiască cu persoane străine visului lor. Planifică totul, şi într-o bună zi Emma se grăbeşte, cu o bicicletă, să-l întâlnescă pe Dexter. Nu vă spun ce se întâmplă, ca să vă împing să vedeţi filmul. Şi veţi vedea că, după, vă va veni să exclamaţi, ca şi mine: "Ce urât de frumoasă ar fi viaţa noastră dacă ar fi ca în filme."

2 comentarii:

  1. Am vazut si eu filmull cu ceva timp in urma...iar atunci cand m-am bagat la somn, mi-am strans mai tare ca niciodata sotul in brate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...şi, deşi părea, nu cred să fi fost o excepţie, olga :-)

      Ștergere