20131120

Rabbit hole

Tradus "Trezirea la realitate" filmul Rabbit hole povesteşte, atât cât poate un film povesti, frământările unui cuplu a cărui viaţă a trecut prin trauma pierderii unui copil. Traumă zguduitoare, desigur, dar care nu a modificat esenţial sentimentele profunde ale celor doi. Dar, pentru ca ei să conştentizeze asta, acum în lipsa copilului, au, se pare, nevoie fiecare de câte o evadare care să-i readucă pe apele liniştite ale oceanului lor. Evadări în care ei pun sinceritatea simţămintelor lor, ei, care nu pot fi în nicio împrejurare, nici măcar în evadări, altfel decât sinceri, ceea ce face ca reîntoarcerea să fie mai liniştită, iar evadările să nu devină un motiv de acuze. Dimpotrivă, experienţele 
acelea îi îmbogăţesc frumos, ei având, cumva, nevoie de ele, fiecare de a lui dar şi fiecare de a celuilalt,  spre a se reîntoarce la ceea ce, în fond, nu au încetat să fie. 
Nicole Kidman, în rolul Becca, e fermecătoare, ea reuşind prin jocul ei să demonstreze, zic eu,  cât de mult sporeşte frumuseţea unei femei atunci când trăirile ei, chiar şi cele mai urâte, rămân ale ei în întrega lor sinceritate.
Aaron Eckhart, în rolul soţului Howie, e un bărbat deosebit de atrăgător şi în film, dar care vrea să nu-şi înstrăineze atractivitatea.
Un rol  de un farmec aparte, acela al unui adolescent îndrăgostit, dar conştient de imposibilitatea iubirii lui, îl are şi Miles Teller, Jason,  un rol de ţinut minte...
Un film liniştit şi plăcut de privit în serile acestei toamane liniştite....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu